Werkwijze

Heb je een lichamelijke klacht en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We noteren je gegevens in ons systeem en plannen een afspraak. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig.

De expertise van een fysiotherapeut ligt op het gebied van houding en beweging. We helpen je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. Samen met jou stellen we vast welk doel je wil bereiken. Soms kunnen een diagnose en advies al voldoende zijn, en in andere gevallen zijn één of meerdere behandelingen nodig.

Samen je klacht te lijf!

Bij de eerste afspraak willen we graag precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kunnen we vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of dat verder onderzoek nodig is. Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klacht.

Samen stellen we jouw persoonlijke doel vast: wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? We onderzoeken daarbij je lichaam en kijken welke invloed je klacht heeft op je houding en beweging.

Als we een diagnose hebben gesteld, bespreken we samen het behandelplan. We stellen een behandeling op die past bij jouw persoonlijke situatie en die gericht is op het doel dat jij voor ogen hebt. Als je niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen dan is behandeling aan huis bespreekbaar.

Eerste afspraak

Neem bij je eerste afspraak altijd mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • de verwijsbrief indien je bent doorverwezen
  • een grote handdoek (bij elke afspraak)
privacyverklaring website door aandachttrekkers